Τίτλοι:
Χρήστος Βοργιάδης

Χρήστος Βοργιάδης

URL Ιστότοπου:

Πότε ξεκινούν οι πληρωμές για αγρότες και κτηνοτρόφους - Τι ανέφερε ο ΥπΑΑΤ

Να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα των προγραμμάτων της ΚΑΠ και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που είναι στη διάθεσή τους, κάλεσε τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε παρέμβασή του στην ημερίδα για το Στρατηγικό Σχέδιο της Νέας ΚΑΠ που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια του δήμου Κιλελέρ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση για τις ευκαιρίες και τα κίνητρα που δίνονται μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και το Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 2023-2027 καθώς και για τη μετάβαση στο νέο παραγωγικό μοντέλο για μια περισσότερο ανθεκτική, πράσινη και ψηφιακή γεωργία.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «είναι σημαντικό για τη χώρα μας ότι το ποσό των κοινοτικών ενισχύσεων παρέμεινε άθικτο χωρίς περικοπές στα 13,5 δις ευρώ, για την περίοδο 2023 – 2027, σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε. όπου υπήρξε περικοπή 10% και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν “σχήματα” στα οποία μπορεί να ενταχθεί ο αγρότης ώστε να ενισχύσει το εισόδημά του», όπως ανέφερε σε δηλώσεις του.

Αναφερόμενος στις συνδεδεμένες ενισχύσεις  σημείωσε ότι την καταβολή τους την προτείνει το κάθε κράτος μέλος και την τελική απόφαση τη λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως επισήμανε στις συνδεδεμένες έχουν ενταχθεί επιπρόσθετα, το μαλακό σιτάρι και ο αραβόσιτος με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής τους. Διευκρίνισε δε ότι οι περιοχές της  Θεσσαλίας που ήταν τα προηγούμενα χρόνια στα προγράμματα απονιτροποίησης, δεν μπορούν εκ του κανονισμού, να λαμβάνουν συνδεδεμένη ενίσχυση στο καλαμπόκι, αν συμπεριλαμβάνονται στους σχετικούς χάρτες του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σε ό,τι αφορά στην πληρωμή των προγραμμάτων απονιτροποίησης ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «στο gov.gr έχει ανέβει η κατάσταση των πληρωμών που θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα».

Σχετικά με την καλλιέργεια μήλων, διευκρίνισε ότι «η συνδεδεμένη θα καταβληθεί για το 2022 και είπε ότι μέχρι 15 Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί ο τρόπος ενίσχυσης του εισοδήματος τους».

Ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε ακόμη ότι την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους των 89 εκατ. ευρώ για τις ζωοτροφές.

Σχετικά με τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους είπε ότι όλοι θα λάβουν την εξισωτική αποζημίωση μέσα στον Δεκέμβριο, αρκεί να υποβάλουν την βεβαίωση μετακίνησης.

Μέχρι 10 Δεκεμβρίου σημείωσε ότι θα πρέπει οι Περιφέρειες να δηλώσουν αν θα ολοκληρώσουν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, ή θα τα αναλάβει το ΥΠΑΑΤ.

Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ είπε ότι περίπου 500 εκατομμύρια καταβλήθηκαν από 1-1-21 μέχρι σήμερα. Περίπου τα μισά από αυτά τα χρήματα προέρχονται από εισφορές αγροτών ενώ τα υπόλοιπα από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και κάλεσε τους αγρότες να παραδεχθούν ότι πλέον  οι αποζημιώσεις καταβάλλονται πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά.

Δες περισσότερα αγροτικά νέα

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη με σημαντικότερα αυτά των Νέων Αγροτών (ύψους 525 εκατ. ευρώ), τα Σχέδια Βελτίωσης (230 εκατ. ευρώ), το Leader (236 εκατ. ευρώ), Βιολογικής Παραγωγής (705 εκατ. ευρώ) κ.α. από τα οποία οι νέοι αγρότες μπορούν να αντλήσουν πόρους για να αναπτύξουν επιχειρηματικές δράσεις.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι «η σωστή αξιοποίηση δράσεων και προγραμμάτων της νέας ΚΑΠ είναι εθνικός μονόδρομος. Να βρεθούν κονδύλια για την δίκαιη αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, αν θέλουμε να διασφαλίσουμε τη διατροφική αυτάρκεια της χώρας. Με στοχευμένες απλοποιημένες δράσεις. Θα είναι από τα οικολογικά σχήματα, από την αναδιανεμητική ενίσχυση, από άλλα προγράμματα, εδώ είμαστε να το αποφασίσουμε. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναλογιζόμενη την κρισιμότητα των στιγμών και την δυναμική του πρωτογενούς τομέα, έχει επενδύσει σε αυτόν. Στη Θεσσαλία εξελίσσεται ένα από τα μεγαλύτερα αγροτικά προγράμματα στη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, ανακοίνωσε πως σήμερα κατατίθενται οι προσφορές για το έργο ΤΟΕΒ Ταυρωπός, μέσω ΣΔΙΤ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συμβολή του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου. Στην ημερίδα παρέστη και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Κρήτη: Φορολογική Ημερίδα με θέμα «Πλατφόρμα My Data»

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη φορολογική ημερίδα «Πλατφόρμα My Data»

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή φοροτεχνικών και επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η Φορολογική Ημερίδα με θέμα «Πλατφόρμα My Data» όπου οι επιχειρήσεις άλλα και οι πολίτες ενημερώθηκαν για τον νέο τρόπο τήρησης των Φορολογικών Βιβλίων αλλά και έκδοσης των Φορολογικών Στοιχείων. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Ηρακλείου και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ηρακλείου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει ενημερωτικές εκδηλώσεις που αφορούν τους επαγγελματίες, λογιστές και φοροτεχνικούς. Μάλιστα συνεχάρη τους διοργανωτές επισημαίνοντας, ότι, στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, επιβάλλεται να υπάρχει επαρκής και σωστή ενημέρωση που αφορά στη λειτουργία των επιχειρήσεων με την εφαρμογή ηλεκτρονικών βιβλίων στην «Πλατφόρμα my data».

Ο κ. Μπαριτάκης συνεχάρη τους διοργανωτές τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, τον Πρόεδρο των φοροτεχνικών Ηρακλείου Δημήτρη Χριστοφοράκη και τον φοροτεχνικό Πρόεδρο του οικονομικού και φορολογικού ινστιτούτου Γιώργο Κορομηλά.

Μουντιάλ 2026: Ποιες αλλαγές είναι υπό σκέψη

Μπορεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ να μπαίνει από αύριο (3/12) στη φάση των «νοκ άουτ» αγώνων, αλλά ήδη έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για το επόμενο Μουντιάλ, το οποίο θα συνδιοργανώσουν Καναδάς, ΗΠΑ και Μεξικό το 2026 και το οποίο θα είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 48 ομάδων.

 Το σύστημα διεξαγωγής και πώς θα χωριστούν αυτές οι 48 εθνικές ομάδες στην τελική φάση της διοργάνωσης δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί, αλλά, σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας "The Guardian", το «σενάριο» σχηματισμού 12 ομίλων των τεσσάρων ομάδων φαίνεται να κερδίζει έδαφος σε σχέση με τις αρχικές σκέψεις για 16 ομίλους των τριών ομάδων.

 Η θέση της FIFA αυτή τη στιγμή παραμένει για τους 16 ομίλους, έστω και αν άτυπα στην Ντόχα το σύστημα με τους λιγότερους ομίλους αρχίζει να βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, κάτι που θα ήταν επίσης πιο εύκολο προς διαχείριση σε υλικοτεχνικό επίπεδο.

 Την πρόκριση στη φάση των «νοκ άουτ» θα παίρνουν οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο, στις οποίες θα προστεθούν οι οκτώ καλύτερες τρίτες ομάδες από τα 12 γκρουπ (το ίδιο σύστημα που υιοθετήθηκε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 24 ομάδων) για να... συμπληρωθούν οι 32.
 Έτσι θα χρειαστούν 104 αγώνες -από 64 που διεξάγονται τώρα- και το τουρνουά θα έπρεπε να διαρκέσει λίγες μέρες ακόμη, μια επιλογή που δεν θα ήταν... ανεπιθύμητη για τους χορηγούς και κατά συνέπεια για τη FIFA.
 Όμως, σε αυτό το τελευταίο σημείο αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις από τους συλλόγους, οι οποίοι θα έχουν παίκτες μακριά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και επίσης πιο κουρασμένους, δεδομένου ότι όποιος φτάσει στον τελικό θα δώσει οκτώ αγώνες, αντί για τους... κλασικούς επτά.

 Οποιαδήποτε επίσημη απόφαση για το θέμα αυτό θα ληφθεί μετά τις συνομιλίες που θα γίνουν τους επόμενους μήνες. Και αυτό γιατί έχουν ήδη εκφραστεί αμφιβολίες για τους ομίλους των τριών ομάδων, αφού ο τρίτος αγώνας θα μπορούσε να έχει χάσει το νόημά του, εάν οι ομάδες που προκρίνονται είναι ήδη γνωστές μετά τις πρώτες δύο αναμετρήσεις.
 Ενώ οι όμιλοι των τεσσάρων, όπως επιβεβαιώθηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, είναι πολύ πιο... «σφικτοί», δεδομένου ότι κρίνονται την τελευταία αγωνιστική, ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις, και οι τέσσερις ομάδες έχουν ακόμη πιθανότητες να περάσουν στον επόμενο γύρο ή να αποκλειστούν.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ήξερες ότι μπορείς να διασφαλίσεις με έλεγχο γνησιότητας την μοριοδότηση σου;

Η ασφαλής επιλογή στον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό φορέα στην Ελλάδα.

Η παρακολούθηση αναγνωρισμένων επιμορφωτικών προγραμμάτων αποτελεί καίρια επιλογή όλων των πτυχιούχων τριτοβάθμιου ιδρύματος τόσο για την ενίσχυση μιας υπάρχουσας θέσης εργασίας, ή την ανέλιξη σε αυτήν όσο και για την ανεύρεση νέας.

Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Παντείου Πανεπιστημίου παρέχει, εδώ και χρόνια, εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα σε ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ, στον τομέα της ΥΓΕΙΑΣ, της ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, της ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ, των ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & στα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ.

 

Ήδη χιλιάδες εκπαιδευόμενοι έχουν επιλέξει τα προγράμματα του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Παντείου, που διεξάγονται με απόλυτη ΑΣΦΑΛΕΙΑ και ΠΟΙΟΤΗΤΑ, καθώς τα σεμινάρια και το εκπαιδευτικό ίδρυμα πληρούν τις προϋποθέσεις του ΝΕΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ του Υπουργείου Παιδείας, όπως έχουν οριοθετηθεί από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης με την απόφαση: Αριθμ. 141267/Κ6.

Το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο περιγράφει πως το σύστημα τηλεκατάρτισης που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές των διεθνών προτύπων SCORM (SCORM-conformant), AICC (ΑICC/compliant/certified, Section 508-compliant) τόσο ως προς την πλατφόρμα όσο και ως προς το περιεχόμενο.

 

Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Παντείου Πανεπιστήμιου είναι φορέας που πληροί από χρόνια τις προϋποθέσεις αυτές και διευκολύνει την πρόσβαση σε ποιοτικές επιμορφώσεις/ σεμινάρια σε ένα περιβάλλον φιλικό για το χρήστη, με το βέλτιστο μαθησιακό αποτέλεσμα.

Επιπλέον το εκπαιδευτικό υλικό είναι κατάλληλο για χρήση και για άτομα με αναπηρία σύμφωνα με το πρότυπο Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) καθώς και συμβατό με την εφαρμογή NVDA.

Τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια του Παντείου Πανεπιστημίου Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. οδηγούν στην απόκτηση επίσημου πιστοποιητικού με ισχύ ΔΙΑ ΒΙΟΥ, το οποίο εμπεριέχει έλεγχο γνησιότητας με QRcode.

Επιλέξτε ίδρυμα που δεν έχουν αμφισβητηθεί ή απορριφθεί ΠΟΤΕ πιστοποιητικά. Επιλέξτε την ασφάλεια του Παντείου Πανεπιστημίου!!

Εγγραφές έως 16/12!

Διαθέσιμοι θεματικοί τίτλοι:

 1. Θετική Ψυχολογία
 2. Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων
 3. Εφαρμοσμένη Εγκληματολογία: Στο μυαλό ενός δράστη
 4. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
 5. Διοίκηση Μονάδων Υγείας
 6. Social media και οπτικοακουστικά εργαλεία: εφαρμογές σε τουρισμό και πολιτισμό
 7. Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων
 8. Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
 9. Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση – ΕΑΕ 
 10. Σχολική Ψυχολογία 
 11. Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και Ψυχολογία της νεανικής σχέσης
 12. Παιδοψυχολογία : Ολιστική Προσέγγιση 
 13. Θετική Ψυχολογία στην εκπαίδευση
 14. Διδακτικής της Ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας

 

Δήλωσε συμμετοχή σήμερα και κατοχύρωσε την έκπτωση -25% με προεξόφληση, την έκπτωση 50% σε ταυτόχρονη εγγραφή / σε επόμενο πρόγραμμα, την πάγια πολιτική υποτροφιών, την εγγραφή με μόλις 60€ προκαταβολή, την πρόσβαση στην ψηφιακή και φυσική βιβλιοθήκη του Παντείου Πανεπιστημίου και τον διαδανεισμό βιβλίων από τριτοβάθμια ιδρύματα και το σεμινάριο δώρο 100 ωρών αξίας 175€.

Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ έως και 16/12/2022.

 

Πληροφορίες: 2103009703

www.easy-education.gr

https://e-learning.panteion.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Για να σας εξασφαλίσουμε μια εξατομικευμένη εμπειρία στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθετε περισσότερα...

Το κατάλαβα

COOKIES
Η imathiotikigi.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη - χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη - χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη - χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της imathiotikigi.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες της ιστοσελίδας μας είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης - χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε είτε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ιστοσελίδας, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης - χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων της imthiotikigi.gr δεν επιθυμεί την χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.